Core Curriculum

Kita hidup dalam dunia VUCA (berubah-ubah, tidak menentu, rumit, kabur) yang dibentuk oleh revolusi industri keempat dan kelima. Di REAL Schools, kami percaya yang pendidikan REAL menyediakan pelajar untuk dunia sebenar.  

Sekolah Antarabangsa

REAL International School menyampaikan pendidikan British berdasarkan kurikulum kebangsaan UK daripada peringkat rendah sehingga peringkat menengah. Kami menawarkan program dikenali dunia oleh Cambridge Assessment International Education (CAIE), termasuk Cambridge IGCSE, yang diambil melebihi 160 negara di seluruh dunia.

Ketahui Lebih Lanjut

Sekolah Swasta

REAL Private National School berlandaskan Kurikulum Kebangsaan Malaysia daripada darjah 1 sehingga tingkatan 5 dan disasarkan untuk pelajar yang ingin memasuki universiti awam Malaysia sebagai pilihan mereka untuk melanjutkan pelajaran.

Ketahui Lebih Lanjut

Testimoni

Saya mempunyai 2 orang anak yang belajar di sini. Mereka bukan sahaja berkembang dalam bidang akademik tetapi juga dalam bidang sukan. REAL Schools memberi penekanan kepada perkembangan holistik pelajar. Yang penting anak2 saya gembira.😄

Vanitha Vanar, Ibu

"Guru-guru mengambil berat dan bertimbang rasa, dan menghormati saya sebagai seorang pemuda"

REAL Schools telah memberi saya peluang untuk mengambil bahagian dalam pelbagai acara dan aktiviti sekolah seperti karnival amal dan hari antarabangsa dan ini membantu saya memperoleh kemahiran kepimpinan, kemahiran komunikasi yang lebih baik, dan keupayaan untuk menghadapi tekanan.

Woon Jun Kang, Alumni REAL International School

Saya suka sekolah dan guru-guru di REAL Schools. Semasa PKP, setiap minggu kami menerima nota dan e-mel daripada guru yang memberitahu kami tentang acara minggu depan dan bagaimana saya sebagai ibu bapa boleh membantu anak-anak. Sekolah menggalakkan interaksi guru-ibu bapa.

Suganes Simadere, Ibu

Pengalaman hidup SEBENAR saya diteruskan di sini... Saya bersyukur menjadi sebahagian daripada REAL International School di kampus Shah Alam. Seorang yang bijak pernah berkata "Seorang guru yang baik boleh membangkitkan harapan, menyemarakkan imaginasi, dan menyemai semangat belajar". Guru-guru di sini sangat rajin dan komited dalam pengajaran dan pembelajaran perkara baharu... sekolah dan persekitaran yang hebat.

Mohd Amirul Mohd Sueb, Guru

Guru-guru yang sangat hebat, baik dan penyayang, projek dan tugasan sekolah yang menarik, pendidikan holistik, banyak memberi penekanan kepada pembangunan peribadi dan bukan hanya berorientasikan peperiksaan. Secara keseluruhannya, sekolah yang cemerlang.

Lavaanii, Ibu

Saya benar-benar kagum dengan dedikasi Dr Jeffery dan Miss Mary yang telah berkerja keras mereka membawa sekolah ini ke tahap yang tinggi. Saya berhak untuk mengatakan ini kerana saya telah menghantar 3 anak saya ke sana selama bertahun-tahun. Malah, saya berbangga untuk mengatakan bahawa anak saya Muhammad Aliff kini dalam perjalanan untuk mengikuti pengajian perubatannya tanpa menghadiri satu tuisyen pun tetapi memperoleh markah yang baik dalam peperiksaan IGSCEnya.

Mohd Haaziq, Bapa

Belajar di REAL Schools Shah Alam adalah salah satu keputusan yang saya buat yang tidak akan saya sesali. Sekolah telah memberi saya peluang yang luar biasa untuk menerima pendidikan daripada pasukan guru yang paling berdedikasi, bekerja keras dan bersemangat. Ia juga telah menyediakan saya platform untuk membina persahabatan yang berpanjangan dan memupuk nilai-nilai penting dalam kehidupan.

Marianne Tan Li Yun, REAL Schools, Kampus Shah Alam

Staf admin memberikan layanan yang baik dan guru-gurunya sangat sopan dan peramah. Terima kasih kerana menawarkan pembelajaran hibrid.

Prithika Angel, Ibu

Setiap pelajar berhak mendapat pengalaman persekolahan yang bahagia. Terima kasih kerana mencipta tempat yang menggembirakan untuk anak saudara saya.

Priya Mani, Makcik

Saya sukakan persekitaran sekolah. Menjadi sebahagian dari REAL Schools Shah Alam (Seri Cahaya) lebih daripada sekadar pergi ke sekolah dan belajar, ia merangkumi persahabatan dan menyemai nilai-nilai lain dalam kehidupan, yang sehingga hari ini, saya amalkan. Para guru pergi lebih jauh dan seterusnya untuk memastikan kejayaan pelajar mereka, dan itulah pendidikan adalah tentang pengalaman.

Shahzeeq Shahren, REAL Schools, Kampus Shah Alam

Hantar Mesej Anda

powered by Typeform
Kampus 'Greenpark' Shah Alam

Lot No. 5, Jalan Merah Saga U9/5, 40250 Shah Alam, Selangor, Malaysia

Telephone

+603 7842 3228 / +603 78463985

Fax

+603 78463980