Kepimpinan Sekolah

Ms Pearly Ng

PENGETUA KAMPUS, REAL SCHOOLS, JOHOR BAHRU

Setelah berbakti dalam bidang pendidikan di Singapura dan Malaysia selama lebih satu dekad, Cik Pearly telah menyelia pelbagai bidang termasuklah bidang Pengurusan Program Akademik, Perkhidmatan Penempatan Universiti, dan Hal Ehwal Kawal Selia Pendidikan bersama Kementerian Pendidikan dan institusi seperti Penilaian Pendidikan Antarabangsa Cambridge. Beliau telah mengajar di Politeknik Republik Singapura sebelum ini dan juga mengetuai program A-level di Kolej Sunway, Johor Bahru sebelum menyertai REAL.

Cik Pearly adalah pejuang bagi pembelajaran dan pengajaran abad ke-21 serta pendekatan pembelajaran berasaskan masalah ketika mendidik pelajar. Beliau berkelulusan Ijazah Sarjana Sains dalam Bioteknologi dari Universiti Teknologi Malaysia dan Sarjana Muda Sains dari Universiti Malaya. Beliau juga seorang Pemeriksa Sains Cambridge.

Dengan minat yang mendalam untuk pendidikan, Cik Pearly sentiasa berusaha untuk memupuk semangat cintakan pembelajaran di kalangan pelajarnya. Beliau percaya bahawa memperoleh masa dan kemahiran pengurusan kerja adalah penting untuk menjadi seorang pemimpin yang hebat